Sehnal Babiš Dědka Bakalu na Sekyru: Miliardář bez politické strany je na golfu nula

Přemýšlím o tom, jak nenasytná touha vlastnit a mít miliardovým majetkem a penězi nekončí. Člověk si rychle zvykne a krásná blondýna po boku se omrzí. Ale moc, moc neomrzí nikdy.

 Dřív bohatí fungovali ve stínu, za politickým jevištěm, nyní vstupují přímo do světla ramp.  Je to takový trend, extrémně bohatí lidé si říkají, co by si tak ještě mohli v nákupním rozmaru pořídit. Jo vlastní politickou stranu ještě nemám, řeknou si. Jen je k diskuzi – mám si koupit stranu zavedenou, nebo vytvořit úplně novou?

Když se na úterní tiskové konferenci představili Starostové a Nezávislí svou posilu miliardáře Dalibora Dědka, říkal jsem si, že přebírání věcí veřejných oligarchy už je zcela očividné. Koneckonců, posuďte sami. Hnutí Ano stojí a snad i časem spadne s Andrejem Babišem, miliardář Karel Janeček, podlehl svodům Zelených, jejichž pomocí chce vymýtit zlojedy, realitní magnát Luděk Sekyra spolu se svým kolegou z branže Radimem Passerem se dali na víru a věří i na KDU-ČSL. ČSSD a TOP09 bude tak dlouho krýt Zdeňka Bakalu, až RPG byty spadnou lidem na hlavu, z Marka Dospivy se stal Realista a miliardář Pavel Sehnal si sehnal ODA. Jen Tomio Okamura si své miliony jako včelička kasíruje přes svůj Úsvit sám.

Je pravda, že ODS se v minulosti opírala o peníze miliardářů, ale jak jsme dopadli? Pošramocená pověst, ve stranické pokladně prázdno, až jsme nakonec museli prodat i sídlo na Jánském Vršku a začít budovat svoji pověst znova. Známe hodnotu dobrého jména. Přežili jsme. Cena, kterou jsme zaplatili, byla obrovská. Občanská demokratická strana vstává z popela. Žádný miliardář se na golfu nemůže vytahovat, že vodí naše poslance a senátory jako na pimprlovém jevišti. ODS je tradiční pravicová strana,opřená o silný program a skutečné hodnoty. Nejsme žádné účelové politické seskupení nebo hnutí. Poučili jsme se. Jsme tu zpátky.

 

Autor: Karel Krejza | středa 2.8.2017 14:24 | karma článku: 16,77 | přečteno: 709x
  • Další články autora
  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1162x
1. místostarosta Litoměřic, kandidát ODS do Sněmovny. Mezi jeho záliby patří sport (zejména cyklistika, hokej a sportovní létání), cestování a četba.

Seznam rubrik