Lidl retušuje kříže, EU nepřeje k Vánocům. Místo křižovatek všude kruhové objezdy!

Je to nenápadné, plíživé, ale pokračuje to. Politická korektnost protíná naší společnost v posledních letech jako rakovina a pár hodin starý retušovací výstřelek společnosti Lidl, budiž toho dokladem.

Cesta Evropy vede z kopce už nyní a ten kopec může být ještě prudší, pokud budeme veřejně popírat vlastní identitu a vlastní kořeny. Byla to přece křesťanská civilizace, která položila základy tohoto kontinentu a zaplatila za jeho uhájení tisíce hektolitrů krve, prolévané na bojištích.       

Když jsem si před dvěma lety přečetl knihu od Benjamina Kurase Poslední naděje civilizace, kde popisuje prorůstání islámu a politické korektnosti do Velké Británie, vnímal jsem ji trochu chladněji a s odstupem. Přeci jen je to dáno tím, že já žiju v Čechách a autor knihy v Londýně. Utkvěla mi ale v paměti jedna pasáž, v níž popisuje, jak oficiální úřady EU už přestávají používat v korespondenci při přání k Vánocům spojení Merry Christmas, ale nahrazují je už jen neutrální spojením season greetings. Klidně si křesťané brečte a nadávejte.

Dnes média přinesla informaci o tom, jak Lidl nechal vyretušovat z řeckokatolických kostelů kříže. A jak to obhájila tisková mluvčí? „Součástí naší obchodní politiky jako mezinárodní obchodní společnosti je zachování náboženské a politické neutrality. ” Kam jsme to dopracovali?!

Nahradili jsme víru konzumem, a počin Lidlu to jen dokládá. Navíc je to počin o to nižší, že je motivován snahou o nárůst prodeje a zisků. Je na stejně ubohém ranku jako vymazání kříže z dresu Realu Madrid novým vlastníkem. Já už bych se nedivil ale vůbec ničemu. Při tomhle tempu je asi jen otázkou několika let, než přijde směrnice nebo nařízení z EU, že máme v rámci a náboženské korektnosti přestavět křižovatky na kruhové objezdy. 

Autor: Karel Krejza | pátek 1.9.2017 18:34 | karma článku: 39,48 | přečteno: 1498x
  • Další články autora
  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1162x
1. místostarosta Litoměřic, kandidát ODS do Sněmovny. Mezi jeho záliby patří sport (zejména cyklistika, hokej a sportovní létání), cestování a četba.

Seznam rubrik