Juncker je prachsprostý vyděrač: Kakao za euro je monkey business

Předseda evropské komise Jean Claude Juncker regulérně vydírá Českou republiku. Dokazuje to jeho poslední výrok před europoslanci o stejném složení potravin pro „východní“ EU s doporučením přijetí Eura.

Z Junckerova proslovu byl cítit lehce vyděračský akcent. Působilo to na mě tak, že zaváželi-li se ČR k pevnému datu na přijetí Eura, začnou se k nám dovážet luchnmeaty s opravdovým masem a kečup se stejným podílem rajčat, jako je běžné v tvrdém jádru EU a jak to ale má být od samého začátku. Jen připomínám, že uklidit „odpadkový koš“ se Evropská komise zavázala až po ostré intervenci států V4.

Jean-Claude Junckerovi jako občanovi Lucemburska může být úplně jedno, čím jeho země platí. Toto prťavé velkovévodství skoro nic nevyrábí a profitujte mimo jiné z toho, že stovkám korporací jako Apple, Amazon, Ikea, Pepsi či Axa nabízí daňový ráj (jak koneckonců prozradily tajné Luxembourg leaks)

 Česká republika naproti tomu jako exportní země si potřebuje zachovat korunu jako konkurenční výhodu a jako znak suverenity. Mít pohyblivý kurz je prostě výhodné, naproti tomu s kurzem eura si můžeme akorát tak… Nechci vyměnit tuto výhodu za kvalitnější kakao a čokoládu. To, že jsme měli méně kvalitní výrobky pod obaly stejných značek jako na západě od otevření našeho trhu, dokazuje, jak nás západ vidí. Jako rozvojovou zemi, kam je dobré investovat a pak držet co nejdéle nízké ceny. Nízké platy, rovná se nižší cena, rovná se nižší kvalita. O to absurdnější je, že to s tou cenou ani mnohdy není pravda! Nechat si vystavět průmyslové zóny, dálnice, sjezdy (dáme Čechům na to peníze a pak jim to vyčteme) byty pro dělníka a zadlužit města na desetiletí - a ještě lidi nakrmit méně kvalitními potravinami.  Dej mi pět !

Nechci se nechat vydírat evropskými politiky a odmítám i další jejich snahy o integraci na úrovni energetické a bezpečnostní, jak dále připomněl Juncker v proslovu. Nefunguje to. Důkazem budiž mi nedávné sóĺování států při migrační tsunami. To si pan Juncker myslí, že jsme už zapomněli, jak se před dvěma lety každý stát staral raději sám o svoje hranice - Schengenu navzdory.

A bankovní integrace, o které mluvil Junker v dnešním projevu? Rakouská Erste bank vysosá z dceřiné České spořitelny veškerý čistý zisk a dividendy odvede domů. To stejné kupříkladu udělal i telefonní operátor T-mobile, který celý čistý profit 4,7 miliard poslal do Německa.

Přesně proti tomu brojil Václav Klaus, abychom se nenechali koupit zahraničními korporacemi a podporovali domácí kapitál, jinak si nás rozeberou zahraniční molochy, jenže, to jsme neznali pojem "tunelovat

 Politika EU posledních let by se dala shrnout na „ Jedna ruka dává, druhá bere.“ Měli bychom se konečně vzchopit. Je dáno mnoha faktory, že jsem menší, slabší, méně výkonní…ale proto ještě nejsme blbí, nebo jsme? Já odmítám hrát tuto vyděračskou hru, tento handl euro za poctivé kakao. Je to jen obyčejný monkey business –obyčejná lumpárna

Autor: Karel Krejza | středa 13.9.2017 15:02 | karma článku: 40,69 | přečteno: 1746x
  • Další články autora
  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1162x
1. místostarosta Litoměřic, kandidát ODS do Sněmovny. Mezi jeho záliby patří sport (zejména cyklistika, hokej a sportovní létání), cestování a četba.

Seznam rubrik