Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

Hustota odvážných tvrzení v jediném blogu mne trochu překvapila...

Bohužel, v příspěvku se projevuje stejná unáhlenost, ba zbrklost, či povrchnost jako při kritizovaných opatřeních. Ano, jako je pěstování řepky a dalších. O jaderné fůzi posledních čtyřicet let říkají, že za deset let bude jasno. Zato o těžbě ropy z břidlic jsme se dozvěděli, až když byla vyřešena. A to v době, kdy podle prognóz Římského klubu ze sedmdesátých let jsme se měli zmítat v nekonečné energetické krizi. Také už tohle dobou měla všude jezdit auta na vodík. Ono ta s těmi elektromobily nebude tak skvělé a rychlé, jak se může zdát. Nejen kvůli jejich akumulátorům, ale i chybějící infrastruktuře. Každé energetické médium (dřevo - uhlí - ropa - plyn) mělo poměrně dlouhý "náběh" Je o tom pěkný článek v českém vydání Scientific American, tuším z roku 2016.

0 0
možnosti
Foto

Tenhle je taky dobrý :"Stejně si ale myslím, že zvládnutí jaderné fúze, ze které pochází úplně všechna energie, je jen otázka času.";-D

0 0
možnosti
VV

S polovinou clanku se da souhlasit, ale jste jen mistostarosta a Technika co fysika neni vasi silnou strankou.

I tak mate oder mne Karmu.

0 0
možnosti
Foto

O některých tvrzeních autora by se dalo s úspěchem pochybovat, například: "elektrovozy jezdí mnohem, mnohem levněji ". Autor je levicově orientovaný aktivista z ODS, co nevidí pro stromy les.

0 0
možnosti
TD

Tak jistě myslel náklady na provoz, které jsou u elektromobilu opravdu mnohem nižší. To, že vysoká pořizovací cena se nevrátí nejspíš nikdy, je snad každému jasné, jinak by si elektromobil pořizoval kde kdo.

Já bych si spíš dovolil pochybovat o tvrzení, že "uhlí je vlastně obnovitelný zdroj", i když kdo ví co tím chtěl básník říct, to souvětí je takové všelijaké.

2 0
možnosti
  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1162x
1. místostarosta Litoměřic, kandidát ODS do Sněmovny. Mezi jeho záliby patří sport (zejména cyklistika, hokej a sportovní létání), cestování a četba.

Seznam rubrik